top of page
OK?-Portret_Hove2_022.JPG

KATINKA VANDERSANDE

Leerkracht lagere graad en middelbare graad

Katinka studeerde af als illustrator aan Sint Lucas Antwerpen. Hierna behaalde zij haar Educatieve Master in de Beeldende Kunsten. Ze combineert het lesgeven aan de academie met het illustreren van onder andere kinderboeken. Naast haar passie voor beeldende kunsten is Katinka ook actief binnen de podiumkunsten. Ze volgde lange tijd toneel- en circuslessen. Vandaag coacht ze een eigen circusteam waarmee ze jaarlijks optreedt. 


Binnen haar lessen in de lagere graad laat Katinka de leerlingen kennismaken met oude en hedendaagse kunstwerken. Daarnaast laat ze de leerlingen ook inspiratie halen uit andere disciplines zoals muziek, theater, dans en media. Spel, onderzoek en experiment staan centraal binnen de lessen. De leerlingen krijgen de mogelijkheid om verschillende materialen en technieken uit te proberen.
Voor de lessen digitaal beeldatelier werkt Katinka samen met Eline van Riet. Door samen opdrachten op te stellen en zo hun vakkennis samen te leggen, krijgen de leerlingen de kans om een breed scala aan technieken en materialen te ontdekken. Zowel illustratie, fotografie, grafisch ontwerp als animatie komen aan bod. 


instagram.com/katinka_illustration/
katinkavandersande.com

bottom of page