top of page
OK-Portret_Hove_021.JPG

MURIEL DELVIGNE

Leerkracht Textielkunst

Muriel studeerde af binnen Vrije Grafiek aan Sint Lucas Antwerpen. Hierna studeerde ze Printmaking aan Central Saint Martins in Londen en later behaalde ze haar getuigschrift Mode in Sint-Niklaas. Muriel werkte o.a. als graficus, modestyliste, modeontwerpster (Ze maakte tal van kostuums voor verschillende theatergezelschappen en gaf de werknemers van de ZOO Antwerpen een nieuw uniform.) en gids in het ModeMuseum van Antwerpen. Ondertussen geeft Muriel al een 15-tal jaren les en zit haar rugzak boordevol ervaring.

Twee jaar geleden zette Muriel mee haar schouders onder ons Textielatelier en op heden mogen we dit een zeer aantrekkelijk atelier noemen. Muriel biedt een ruim pakket aan techniek en gaat met elke student, individueel, op zoek naar het perfecte traject, ze lokt de studenten uit hun comfortzone. Doorheen de jaren Textielkunst werkt Muriel toe naar een zelfstandigheid en experiment voor elke student.

“Textielkunst is aan een enorme opmars bezig, ‘craft is back’. Het aanbod Textielkunst in Hove is dan ook best zeldzaam. Het accent ligt hier zowel op het beeldende als technische. Ik ben dan ook zeer dankbaar voor de getouwen die hier staan en de mogelijkheden die ze bieden.
Weven in combinatie met beeldende kunst is top!”
- Muriel Delvigne

bottom of page