top of page
OK-Portret_Hove_037.JPG

ELKE MATTHIJS 

Leerkracht Projectatelier

Op Sint-Lukas Brussel studeerde Elke af binnen de beeldhouwkunst. In deze opleiding lag de nadruk vooral op lassen in metaal, beeldhouwen in steen en het afgieten van beelden in verschillende materialen. Na haar opleiding trok Elke als kunstenares deze lijn door. In haar dagelijkse praktijk staat het werken met verschillende materialen of de combinaties daarvan centraal. Ze werkt graag met keramiek, brons, plaaster, was, kunststoffen,…
Schetsen is de dagdagelijkse basis voor haar, de tekening vormt de basis voor haar beeldend werk. Elke experimenteert steeds met nieuwe uitdrukkingsmogelijkheden, dat is voor haar zeer belangrijk. Zo gaat haar interesse ook uit naar grafische druktechnieken.
Poëtisch en melancholisch, zo kan je haar werken het best omschrijven. De vergankelijkheid van dierbare momenten, de teloorgang van de natuur, het verstrijken van de tijd zijn steeds wederkerende onderwerpen. Haar werk wordt al meer dan 10jaar vertegenwoordigd in galerij Smelik & Stokking in Den Haag en Amsterdam. 


Als leerkracht Projectatelier is het voor Elke essentieel om de creatieve ontwikkelingen van haar studenten te stimuleren zodat ze hun eigen beeldtaal ontdekken en verfijnen. Ze stuurt elke student aan tot het uitbouwen van een eigen oeuvre en praktijk. Dit doet ze door studenten vrij te laten in techniek, vrij te laten in hun eigen gedachte/boodschap en door het uitwisselen van ervaringen met haar studenten van zichzelf of van studenten uit andere disciplines.

bottom of page