top of page
1Schermafbeelding 2021-02-03 om 16.37.30

ACADEMIE HOVE


Al meer dan vijftig jaar biedt de beeldende academie Hove een brede waaier aan ateliers voor iedereen tussen 6 en 106 jaar die zich geroepen voelen om zich kunstig te uiten en zich daarin verder te specialiseren. Onder begeleiding van ervaren leerkrachten kunnen ze zich op hun eigen ritme creatief ontwikkelen. Het is opvallend hoe onze leerlingen en studenten volledig openbloeien in dit artistiek ontwikkelingsproces. 

Op onze academie wordt er gekeken, hier wordt getoond, we laten beelden spreken. Beelden vertellen verhalen, ontstaan uit ideeën die uitgroeien tot een spel van kleuren, vlakken, vormen, volumes en lijnen. De academie is een plaats waar techniek, experiment, verwondering, schoonheid en artistieke vrijheid hand in hand gaan. Onze leerkrachten organiseren en regisseren zodat iedereen hier zijn/haar persoonlijke, artistieke visie kan ontwikkelen.

De academie Hove is als academie geen eiland op zichzelf, maar is verankerd in het culturele en sociale leven binnen de gemeente. Deze culturele en sociale mix zorgt voor een boeiende, artistieke werkplaats die een meerwaarde vormt op vlak van ontwikkeling. 
Hier wordt gekeken naar elkaar, hier wordt gezorgd voor elkaar. 

Ons Artistiek Pedagogisch Project vindt u hier.
Ons schoolreglement vindt u hier.

Over Academie: Over
bottom of page