top of page
Eline Van Riet

Leerkracht Fotografie & Lagere graad

Fotografie zit in Eline haar bloed. Vanaf haar 14de is ze al gefascineerd door fotografie. Ze nam haar analoge camera overal mee en bouwde een donkere kamer in haar kelder. Dat ze later fotografie ging studeren in Brussel, aan LUCA School of Arts, was dus zeker geen verrassing. Tijdens deze periode heeft ze ook nog een jaar, als vrije student, Vrije Grafiek gevolgd.


Er ging een hele nieuwe wereld voor haar open. Haar beeldvorming en interesse in kunst werd aangewakkerd en Eline zocht naar een eigen benadering van de fotografie.


Eline geeft al enkele jaren les op onze academie. Het doorgeven van kennis, inspiratie en verschillende technieken geeft haar veel voldoening. Ze begeleidt haar leerlingen/studenten van zowel de lagere graad, middelbare graad en fotografie stap voor stap en laat ze hun eigen, artistieke waarden ontdekken door al spelenderwijs, samen met hen in het onderzoek te stappen. Iedereen moet groeien in het eigen creatieproces. Ze gaat met haar leerlingen/studenten in dialoog en zo voeden ze elkaar. Naast het lesgeven werkt Eline ook als gids in het M HKA te Antwerpen. Daar gaat ze op een interactieve manier in gesprek met de bezoekers. 

Eline Van Riet
bottom of page