top of page
Kirsten Mariën

Leerkracht Keramiek

Na een korte studie maatschappelijk werker, studeerde Kirsten af binnen Keramiek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Kirsten ontplooide zich daar volledig en gaf er 16 jaar zeer enthousiast les in het deeltijds kunstonderwijs. 10 jaar lang was ze ook actief in een kleiatelier voor blinden. 


Leerkracht zijn is helemaal haar ding. Haar engagement naar haar studenten toe is groot. Ze begeleidt elke student zo persoonlijk mogelijk. Ze maakt haar studenten ook zeer bewust van de impact van hun creaties op het milieu, het welbevinden van onze leefomgeving is een grote bezorgdheid van haar. Doorheen het traject Keramiek biedt Kirsten een boeiende variatie aan techniciteit, beeldend werken en ruimte voor experiment, in combinatie met een open communicatie naar de studenten en een positieve werksfeer in het Keramiekatelier.


“De mooiste momenten zijn deze waarbij ikzelf overbodig word. Wanneer twee of meerdere studenten een conversatie of discussie voeren over hun werk. Of wanneer iedereen in opperste concentratie aan het creëren is. Dan voel ik me zo geprivilegieerd dit te kunnen doen.” - Kirsten Mariën 

Kirsten Mariën
bottom of page