top of page
Samuel Vanderveken

Leerkracht Tekenkunst

Samuel Vanderveken is één van de docenten tekenkunst aan de academie van Hove. Daarnaast onderwijst hij schilderkunst aan de academie in Vilvoorde. Hij studeerde grafische vormgeving en schilderkunst in Gent en Nottingham (UK). Zijn diploma tot educatieve master behaalde hij aan LUCA in Brussel. Van 2009 tot 2012 was hij de drijvende kracht achter de artistieke vzw, Opa Malyn, te Mechelen. Na een residentie van een jaar in Leipzig (D), waar hij werkte in een internationale context en in de nabijheid van schilders uit de “Neue Leipziger Schule”, verhuisde hij naar Brussel waar hij momenteel woont en werkt. Het persoonlijke onderzoek van de kunstenaar bestaat uit een zoektocht naar “het universele”.


Over de jaren heen trachtte hij de meest uiteenlopend beeldculturen met elkaar in verbinding te brengen. Deze explosie van diversiteit evolueerde tot een universele identiteit en een metaforisch, wereldomvattend narratief met filosofische, psychologische, wetenschappelijke en spirituele uitlopers. Zijn onderzoek resulteert momenteel in de conclusie dat alles leegte, vrijheid en liefde is.


Vanderveken toonde ondermeer werk in De Garage (Mechelen), White House Gallery (Lovenjoel), Shoobil Gallery (Antwerpen), Kusseneers Gallery (Brussel), Het Paviljoen (Gent), Westpol Air Space (Leipzig) and S.M.A.K. (Gent).

Samuel Vanderveken
bottom of page