top of page
Veroniek Van Samang

Leerkracht Keramiek

Veroniek Van Samang behaalde haar master in de schilderkunst in 2013 aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Eerder studeerde ze hier een aantal jaar mode en later avondschool keramiek. In 2015 stak ze haar pedagogische master op zak en na een aantal jaren lesgeven startte ze in 2018 haar derde master in onderzoek in de kunsten aan Sint-Lucas School of Arts, Antwerpen. In 2022 besloot Veroniek om nog een vierde masteropleiding keramiek te starten aan de PXL-MAD, school of arts te Hasselt.

 

Veroniek schildert met olieverf op doek, maakt levensgrote totems in keramiek en ontwerpt assemblages met mixed media. Ze verenigt sculpturen, schilderijen en objecten in installaties die ruimte specifiek en sociaal-artistiek gericht zijn. De natuur met al haar vormen en kwaliteiten is voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron.

Spiritualiteit, psychologie, ecofilosofie en hedendaags sjamanisme vormen de basis van haar onderzoek.   Veroniek geeft keramiekles en is pedagogisch coördinator aan de kunstacademie Hove en geeft projectatelier aan de ambachtenschool IKA te Mechelen. Door haar voorliefde voor diverse materialen en technieken probeert zij steeds een zo breed mogelijk creatief proces op gang te brengen bij haar studenten. De studenten leren van

haar, maar zij leert op haar beurt elke dag bij van haar studenten. Het is deze wisselwerking, op zowel beeldend als menselijk vlak, die haar liefde voor het lesgeven voedt.

Veroniek Van Samang
bottom of page